Contact

Leuk dat je even langs komt op de site. Mocht je eens willen sparren of kennismaken, dan hoor ik het graag. We kunnen dan samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Contact Informatie
Jan Provostlaan 16
3723 RD Bilthoven
contactm@innovatieman.nl
+31 (6) 15 85 52 838
kvk: 55079601
Of connect me op LinkedIn

Escapequarantaine.nl

Een onderneming starten onder thuisschooltijd?


Op 14 april zijn we met het gezin gestart om tijdens het keuzevak van school aan de slag te gaan met een eigen onderneming. We waren in het weekend blij geworden van een escape room die we thuis hadden gedaan (gekocht via Print je Feestje). Nu vonden we het leuk om de puzzels op te lossen, maar het is ook leuk om ze te maken. Omdat vast veel meer mensen nu thuis zitten en zoekend zijn naar wat ze kunnen doen dachten we: Dat kunnen wij dus ook voor anderen doen! En als we er ooit geld mee gaan verdienen, moest dat naar een goed corona doel gaan vonden de kinderen. Helemaal mee eens! En omdat we toch met zijn allen thuiswerken en leren en je heel veel kunt leren van het opzetten van een onderneming, zijn we dat maar gestart onder schooltijd.
We werken een half uur per dag met zijn vieren. De kinderen, Myra en Eldin (11 en 9 jaar) en mijn vriendin, Susan, neem ik mee in de wereld van een agile onderneming. Ik probeer weg te blijven van termen als backlog, reviews en programmeertalen, maar we hebben wel degelijk een trello kanbanbord, stiekem werken we al in sprints en hebben vandaag onze eerste retrospective gehad. Ennn, het resultaat mag er zijn. Ons doel van deze week was: Een naam, een ready website en 1 puzzel. En dat is meer dan gelukt!
Ook hebben de kinderen huiswerk gekregen om aan 1 kind en aan 1 volwassene te vragen wat ze van het idee vonden om zo ook ervaring op te doen om feedback te vragen. Hier zullen we mee doorgaan. En uiteraard hoor ik ook graag van jou wat je van dit idee vindt? Zowel van een site waarin escaperoom puzzels te vinden zullen zijn en te gebruiken of zelf te maken, alsook om de kinderen nu al mee te nemen in de wereld van de onderneming en agile werken.
Bekijk alle details op de website van escapequarantaine.nl.
En het artikel op nu.nl dat over ons is geschreven.

Reisafstanden.nl is eenvoudig te gebruiken en scheelt heel veel tijd!HR Af